ZEYTİNYAĞI TADIM PRATİĞİ UYGULAMASI

Zeytinyağı Tadım Pratiği Uygulaması

Eğitim Açıklaması

Zeytinyağı nedir? Zeytinyağının kalitesini nasıl anlarız? Sadece laboratuvar analizleri yeterli midir yoksa zeytinyağının duyusal analizi de yapılmalı mıdır? Zeytinyağı duyusal analizinin tarihçesi nedir? İlk ne zaman zeytinyağı tadımı başladı ve o zamandan bu zamana neler değişti? Zeytinyağı nasıl tadılır ve değerlendirilir? Zeytinyağı bu değerlendirme sonucu nasıl sınıflandırılır?Bunlar gibi pek çok soruların cevabını bulacağınız bir etkinliğe davet ediyoruz sizi.Anadolu'nun binlerce yıldır aşina olduğu zeytinyağının günümüzde kalitesinin nasıl değerlendirildiğini ve öğrenilen bu bilgilerin pratikte nasıl kullanılacağını sizlerle paylaşacağız.Bu bilgileri anlatmak üzere üniversitemizde Zeytin, Zeytinyağı ve Mutfak Kültürü dersini veren, aynı zamanda zeytinyağı üreticisi ve Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkanı Dr. Dilşen Oktay sizlerle birlikte olacaktır.Eğitim esnasında zeytinyağları tadılacaktır. Bu nedenle eğitime gelmeden önce sabah kahvaltısında baharatlı ya da yoğun aromalar içeren bir kahvaltı yapmamanızı, parfüm, deodorant, kolonya, tıraş losyonu veya herhangi bir başka güçlü koku içeren kozmetik ürünü kullanmamanızı, sigara içmemenizi önemle hatırlatırız.



Başvuru