YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE EĞİTİMİ (B2)

YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE EĞiTiMi (B2)

Eğitim Açıklaması

EĞİTİMİN İÇERİĞİ:

• Türkçe programının tanıtılması
  • Edebiyat dünyasından alınmış çeşitli metinleri anlayabilme ve yorumlayabilme ve bileşik zamanları öğrenme
  • Gençler ve gençlik sorunları hakkında tartışabilme ve ulaçları tümcelerde kullanabilme
  • Çeşitli fobiler ve bunlarla ilgili metinleri anlayabilme ve tartışabilme ve birleşik zamanları tümcede kullanabilme
  • Dünya mutfakları hakkında metinleri anlayabilme ve sorulara cevap verebilme ve yeterlik eklerini tümcelerde kullanabilme
  • Paranın önemi hakkında tartışabilme ve para ile ilgili metinleri okuyup sorulara cevap verebilme , yorum yapabilme ve bağlaçları kullanabilme
  • Dil ve iletişim ile ilgili metinleri okuyup tartışabilme ve ulaçları doğru bir şekilde kullanabilme
  • Komedi filmleri hakkında tartışma ve belirteçleri tümcelerde kullanma
  • Müzikle ilgili metinleri okuyup anlayabilme ve sorulara cevap verip tartışabilme ve edilgen kalıplarla ilgili alıştırmalar
  • Dünyadaki çeşitli mimari yapılar hakkında metinler okuyabilme ve bu konularla ilgili soruları cevaplayabilme ve bağlaçları doğru kullanabilme
  • Televiyon programları hakkında tartışabilme ve televizyonun hayatımızdaki önemini anlatan metinleri okuyup bu konuda bir kompozisyon yazabilme
  • İnsan beyni ile ilgili çeşitli makaleler okuyup , bu konuda konuşabilme
  • Uzay hakkında yazılmış çeşitli metinler hakkındaki soruları cevaplayabilme ve adlaşma ve ilgeçlerin kulanımıyla ilgili alıştırmalar

HEDEFLENEN SONUÇ:

Öğrenci standart dilin kullanıldığı bir konuşmayı, gürültülü bir ortamda geçse bile ayrıntılı bir şekilde anlayabilir. Çeşitli metin türlerini oldukça rahat okuyabilir. İlgi alanına giren akademik ve uzmanlıkla ilgili metinlerdeki bilgileri, duygu ve düşünceleri anlayabilir. Televizyonda yayınlanan standart dildeki belgeselleri, röportajları, tiyatro oyunlarını ve filmlerin çoğunu anlayabilir. Kişisel bir mektupta ya da elektronik postada farklı duygularını ifade edebilir, günün olaylarını, olayların önemli noktalarını açıklayarak aktarabilir. Metni daha iyi anlayabilmek için metinde bulunan ipuçlarını kullanarak anladığını kontrol edip ana fikri ortaya çıkarma gibi farklı dinleme tekniklerini kullanabilir. Bir film ya da kitap üzerine kısa bir görüş bildirebilir. Hedef dilin ana dil olarak konuşulduğu ortamlarda geçen hararetli sohbetleri takip edebilir. Çağdaş edebi metinleri kolaylıkla anlayıp üzerinde yorum yapabilir. Argo ve deyimlerin çok kullanıldığı filmleri ve radyo ve televizyon yayınlarını anlayabilir. Günlük hayatta kullanılan aletlerin tanıtımı ve kullanma klavuzunda yer alan teknik bilgileri ayrıntılarıyla anlayabilir. Bir edebi eserin arka planında yer alan sosyal, siyasal ya da tarihi öğeleri fark edebilir.

Başvuru