YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE EĞİTİMİ (A2)

YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE EĞiTiMi (A2)

Eğitim Açıklaması

EĞİTİMİN İÇERİĞİ:

• Türkçe programının tanıtılması ve Türkiye ve Türkler hakkında bilgi verme (video)
  • Gelecekle ilgili planlarını söyleme ve sorabilme
  • Bir durumu, olayı, nesneyi başka bir duruma ,olaya , nesneye benzetebilme
  • Duyduklarını, öğrendiklerini geçmiş zamanlı tümcelerle 3. kişiye aktarabilme
  • Duyuru, ilan ifadelerini anlayabilme
  • Düzenli olarak yinelediği alışkanlıklar ve eylemler hakkında bilgi verme
  • Geniş zaman yapısı kullanılarak oluşturulan emir aktarma, istek ve ricada bulunma, izin alma kalıplarını kullanabilme
  • Yetenekleri, çeşitli konulardaki yeterlilikleri hakkında bilgi verebilme
  • Geçmişteki alışkanlıkları, etkinlikleri hakkında bilgi verebilme ve sorabilme
  • Televizyon programları ve gazeteler haberleriyle ilgili bilgi verebilme ve sorabilme
  • Beslenme tercihleri ve alışkanlıkları, sportif etkinlikleri hakkında bilgi verebilme sorabilme
  • Yolculuk ve tatil tercihleri ve etkinlikleri hakkında bilgi verebilme,
  • Çünkü, bu nedenle, bu yüzden bağlaçlarını doğru kullanabilme
  • Kullanıcı görüşü soran basit anket ve değerlendirme formları doldurabilme

HEDEFLENEN SONUÇ:

Öğrenci temel kişisel ihtiyaçlarıyla ilgili basit ifade, soru ve bilgileri anlayabilir. Basit kalıp ve tümcelerle günlük hayatına ilişkin metinler yazabilir. Günlük hayatta ilgi alanına giren konularla ilgili basit sözcük ve ifadeleri anlayabilir. Toplu taşıma araçlarını kullanarak yapacağı her türlü seyahatle ilgili bilgileri isteyebilir ve bilet satın alabilir. Görsel olarak desteklendiğinde televizyondaki haberlerin ve filmlerin temel konusunu anlayabilir. Basit yer ve yön tariflerini anlayabilir, birine yön sorabilir, bir harita yardımıyla yol tarifi yapabilir. Hafta sonu ve tatil etkinlikleri gibi geçmiş olayları anlatabilir. Yiyecek ya da içecek sipariş edebilir. Basit düzeydeki tümceleri ‘ve’ , ‘ ama ‘ , ‘ çünkü ‘ gibi sözcüklerle bağlayabilir.

Başvuru